NBS Nordic Dynamo package

BIM Sharks pakke til Dynamo er endnu ikke opdateret til NBS. Derfor virker nedestående ikke endnu, men det kommer snart!

NBS Nordics pakke til Dynamo er designet til brug sammen med Dynamo. Løsningen er designet til at bygge videre på hvad NBS Nordic allerede kan, samt give en række muligheder for at hvordan data sættes fri. Særligt har der været fokus på at vis hvordan synkronisering kan automatiseres. Vi bruger selv pakken og Dynamo til at vise og teste kommende funktioner til NBS Nordic Revit addin.

Indhold i denne artikel:

Forudsætninger

• Min. Revit addin installeret: 1.0.0.
  • Bygget til Dynamo 2.5.0 (Revit 2021).

Bemærk: Versionen til Dynamo 1.0.0 (Revit 2019, 2018, 2017) er forældet!

Installation

Der er to måder hvorpå at du kan få fat på Dynamo pakken. Den førstnævnte (via Dynamo package manager) er den nemmeste og den der anbefales for langt de fleste brugere:

Via Dynamo package manager (anbefales)

I Dynamo trykkes på Packages og der vælges Search for a Package... i menuen:

I det nye vindue søges efter "nbsnordic" og pakken installeres ved at trykke på den store pil til venstre:

Via installationsfil

Hent og kør det eksekverbare installationsprogram i her: https://www.nsbnordic.dk/downloads/
Under installationen skal du vælge at installer indholdet hvor Dynamo er sat op til at kigge efter pakker.
Som standard plejer stien at være:  C:\Users\<brugernavn>\AppData\Roaming\Dynamo\Dynamo Revit\2.6\packages

Alternativt kan du se stierne under Settings > Manage Node and Package Paths i Dynamo:

Det er vigtigt at lukke REVIT og DYNAMO inden og under installationen!

Indholdet i NBS Nordic Dynamo Tools

NBS Nordic Dynamo Tools indeholder flere vigtige biblioteker;

• NBSNordicDynamoToolsZeroTouch.dll - Et "zero touch" - bibliotek, der indeholder noder til Dynamo.
  • NBSNordicDynamoToolsUI - Et bibliotek til alle noder med et mere avanceret UI.

Nodebeskrivelse og organisering

Noder ses generelt arrangeret i fire grupper:

API – Noder til at forbinde med NBS Nordic API.

FormsAutomation – Noder til at køre NBS Nordic Revit automatisk.

Revit – Noder til forskellige opgaver i Revit.

Utilities – Noder der kan bruges uden Revit og NBS Nordic.

Eksempler:

I eksempel-mappen, mappen der hedder extra, ligger eksempler på NBS Nordic Dynamo pakke. Nedenfor har vi samlet en forklaring over eksemplerne:

Navn Forklaring
NBS Nordic - Automode_Run_SyncNow  Viser hvordan "Sync Now" kan automatiseres. Bemærk: Work in progress.
NBS Nordic - Automode_Run_SyncSchedule Viser hvordan "Sync Schedule" kan automatiseres. Bemærk: Work in progress.
NBS Nordic - Color Elements By Instanse Parameter Viser hvordan du kan farvelægge alle elementer efter et instans parametre. Bemærk: Work in progress.
NBS Nordic - Color Elements By Type Parameter Viser hvordan du kan farvelægge alle elementer efter et type parametre. Bemærk: Work in progress.
NBS Nordic - Delete All BIM Shark Parameters Viser hvordan du kan farvelægge alle elementer efter et instans parametre. Bemærk: Work in progress.
NBS Nordic - Export_Schedule Viser hvordan du importere data fra Excel og bruge som et skema i NBS Nordic. Bemærk: Work in progress.
NBS Nordic - Get_APIKey Viser hvordan du kan få fat i din API key.
NBS Nordic - Get_DLL_Location Viser hvordan finder den dll-fil nogle af vores noder skal bruge.
NBS Nordic - Set_BS_Dynamic_Model_Update Viser hvordan du kan slå dynamic Model Update til og fra. Bemærk: Work in progress.
NBS Nordic - Set_BSOverride Viser hvordan indstillingerne for NBS Nordics Revit addin kan indstilles.
NBS Nordic - Set_ProjectId Viser hvordan projekt id anvendt af NBS Nordics Revit addin kan indstilles