Indsætte bygningsdelsbeskrivelse i en arbejdsbeskrivelse

I denne artikel gennemgås hvorledes man kan indsætte en bygningsdelsbeskrivelse i sit dokument/arbejdsbeskrivelse. En bygningsdelsbeskrivelse kan aldrig stå alene og skal derfor altid indsættes i et dokument/arbejdsbeskrivelse.

Der er 2 måder hvorpå du kan indsætte en bygningsdelsbeskrivelse. Hvilken af metoderne du skal bruge er typisk en personlig smagssag:

Indsæt bygningsdelsbeskrivelse via sidepanelet

1

Gå til dokumentet som du ønsker at indsætte en eller flere bygningsdelsbeskrivelser til.

2

Ude i højre side trykkes på knappen Indsæt bygningsdelsbeskrivelser:

3

Nu foldes et nyt panel ud, hvor alle tilgængelige bygningsdelsbeskrivelser fra biblioteket vises:

4

Når du har fundet den ønskede bygningsdelsbeskrivelse, trækker du den blot hen hvor du ønsker den indsat og slipper musen:

Bemærk: Første afsnit i den valgte bygningsdelsbeskrivelsen vil lægge sig på samme niveau, som afsnittet lige ovenover.

Forbind bygningsdel og afsnit

Hvis der er en eller flere bygningsdele (fra bygningsdelsmodulet), som peger på samme bygningsdelsbeskrivelse, som der indsættes i dokumentet, vil nedenstående dialog boks automatisk blive vist.

 Du har nu mulighed for at tilknytte en eller flere bygningsdele til bygningsdelsbeskrivelsen, ved at trykke på + Tilføj bygningsdel og trykke på Gem ændringer. Hvis du derimod ikke ønsker at tilknytte nogen bygningsdele, kan du blot trykke på Luk.

Tryk hér for at læse mere om tilknytning af bygningsdele til dokumenter.

Indsæt bygningsdele med tilknyttet bygningsdelsbeskrivelser

Hvis du har oprettet bygningsdele i bygningsdelsmodulet med tilhørende bygningsdelsskabeloner, kan du også indsætte disse i dine dokumenter. Helt konkret er det den tilknyttede bygningsdelsskabelon, som ville blive indsat i dokumentet.

1
Gå til eller opret et nyt dokument.
2

Inde i dokumentet kan man derefter trykke på det lille  +, hvor bygningsdelsbeskrivelsen ønskes indsat. 

3

Der trykkes på  Tilføj bygningsdele, hvorefter de oprettede bygningsdele fra bygningsdelsmodulet, som har en tilknyttet skabelon vises:

4

Der sættes flueben udfor de bygningsdele, som man ønskes indsat i dokumentet. Til sidst trykkes på knappen  Vælg for at indsætte bygningsdelsbeskrivelsen:

5

Efter indsættelsen vil dokumentet nu også indeholde bygningsdelsbeskrivelserne, og samtidig være forbundet med den/de valgte bygningsdelene fra forrige trin:

Tilføj flere bygningsdele til samme afsnit

Hvis du ser nedenstående dialog, skyldes det at én eller flere bygningsdele, som er tilknyttet et dokument peger på samme skabelon:

Denne dialog bliver udløst af én eller flere af nedenstående grunde, og giver dig et valg om hvad du vil gøre:

  • Der allerede findes en bygningsdel med tilknytning til samme skabelon (bygningsdelsbeskrivelse) i dokumentet
  • En eller flere af de valgte bygningsdele til indsættelse peger på samme skabelon (bygningsdelsbeskrivelse).

Du har nu følgende valg for en eller flere af bygningsdelene, som du ønsker at indsætte:

  • Indsæt afsnit - Bygningsdelen (bygningsdelsbeskrivelsen) vil blive indsat på normalvis som et nyt og selvstændigt afsnit.
  • Tilknyt til bygningsdel - På listen vælges bygningsdelen som er identisk med valgte bygningsdel. Der vil nu blive skabt en tilknytning til bygningsdelen. Der vil ikke blive blive indsat nye afsnit i dokumentet.