Opret og bruge egne LCA-data

Du skal være virksomhedsadmin for at kunne indholdet i denne artikel

Hvis de indbyggede LCA-konstruktioner ikke er tilstrækkeligt, så er det muligt at oprette og bruge egne LCA-data fra virksomhedsbiblioteket.

I virksomhedsbiblioteket er der forskellige måder at oprette LCA-konstruktioner på, som herunder er beskrevet.

Tilgå virksomhedsbiblioteket for LCA-konstruktioner

Lige meget hvilken af nedenstående funktioner der benyttes, skal man starte med at stå på virksomhedens eget område for LCA-konstruktioner.

Vælg Bibliotek og i menuen vælges LCA konstruktioner

Herinde kan du se, redigere og slette virksomhedens LCA-konstruktioner.

Ønsker du derimod at tilføje LCA-konstruktioner benyttes knappen til højre:

Oprette ny LCA-konstruktion manuelt

• Start med at trykke på knappen Opret LCA-konstruktioner
  • Herefter udfyldes data i det nye vindue, hvor generelle informationer er på første fane og selve GWP-værdierne er under fanen GWP data:

• Når GWP data udfyldes er det vigtigt at tage stilling til, eller omregne, til den rigtige enhed:

• Når al data er udfyldt korrekt oprettes LCA-konstruktionen ved at trykke på Opret LCA konstruktion.

Import via EXCEL-fil

Nedenstående fordel hvis man ønsker at oprette mange LCA-konstruktioner på én gang.

Hent og udfyld skabelonsfil

Hent nedenstående Excel-fil:

Download skabelonsfil (.xlsx)

Udfyld arket med konstruktionerne og værdierne som ønskes importeres.

Det er vigtigt at kolonnenavnen ikke bliver ændret og der ikke indgår formler i cellerne!

Upload/indlæs Excel-arket

I virksomhedsbiblioteket LCA konstruktioner trykkes på den lille pil ved siden af knappen og vælges Upload fra Excel:

I dialog boksen vælges din fil (husk at have den lukket) og tryk på Upload og opret:

Herefter skulle dine LCA konstruktioner være indlæst i dit virksomhedsbibliotek.

Kopier fra de indbyggede LCA-konstruktioner

Hvis en eller flere af de indbyggede LCA-konstruktioner næsten kan bruges, så kunne denne metode anvendes, så man kun skal tilrette i stedet for at oprette en helt ny LCA-konstruktion. Det kunne eksempelvis være at den foreslået levetid på konstruktionen er man ikke enig i.

Vælg Kopier LCA-konstruktion fra system biblioteket fra menuen:

I tabellen over de indbyggede LCA-konstruktioner vælges én eller flere som ønskes kopieret over til virksomhedes eget LCA-bibliotek:

Efter kopieringen kan konstruktionen rettes til, som en hver anden LCA-konstruktion i biblioteket.

Kopier EPD fra ECO Portal

Vælg punktet Kopier EPD fra ECO-platform i menuen:

I vinduet vælges eller søges efter den ønskede EPD. Når den ønskede EPD er fundet trykkes på Kopier EPD:

Inden EPD'en kan kopieres til LCA-biblioteket, skal der vælges kategori og forventet levetid:

For at gemme EPD'en trykkes på Gem ændringer.