Jeg får fejl når jeg importerer til LCAbyg

Hvis du har fuldt guiden om import af dine bygningsdele til LCAbyg kan det skyldes nedenstående problemer:

Forkert version af LCAbyg

For at være sikker på at importen til LCAbyg virker, anbefaler vi at du som minimum bruger version LCAbyg 2023 version 5.3.1.0. Ældre versioner af LCAbyg er ikke understøttet.

Vi forsøger i takt med udgivelsen af nye versioner af LCAbyg at sikre at importen ligeledes fungerer for disse, men kan ikke garantere dette.

Her kan du se og downloade de forskellige versioner af LCAbyg: https://old.lcabyg.dk/download-program

Forkert mappe eller flere (gamle) json-filer i samme mappe

Når du eksporterer fra NBS Nordic vil alle informationerne blive gemt i en json-fil. Når du skal importere denne i LCAbyg, så skal man stå nede i selve mappen hvori json-filen er gemt. Det er altså ikke nok bare at markere en mappe når LCAbyg beder dig om at udpege lokationen.

I mappen hvor du har gemt din json-fil, må der heller ikke være andre json-filer - fx fra tidligere eksporter. Ellers vil LCAbyg forsøge at importere alle json-filer, som er gemt i den valgte mappe.

Vi anbefaler derfor at man gemmer JSON-filen i sin egen nyoprettede mappe på fx skrivebordet.

Manglende eller forkert data på fx LCA-konstruktioner

Hvis du har oprettet og brugt LCA-data fra eget bibliotek, så er det vigtigt at disse er korrekt udfyldt. Dette betyder bl.a. at alle GWP-felter skal være udfyldt med værdier og der er taget stilling til hvilken kategori LCA-konstruktionen tilhører.

Manglende angivelse af opmålingsenhed på bygningsdel

En typisk fejl kan også skyldes at der mangler at blive valgt en opmålingsenhed for bygningsdelene som skal eksporteres: