Overblik over Settings

Under settings kan den grundlæggende indstillinger indstilles. Indstillinger gælder for den model du har åbne.

Indhold i denne artikel:

Om Settings

Indstillingerne er opdelt i to grupper: "Connect to NBS Nordic" og "Additional settings".

Connect to NBS Nordic er alt hvad du behøver at indstille for komme i gang, mens Additional settings er indstillinger du kan vælge at slå til, hvis de giver værdi for dit projekt.

Connect to NBS Nordic

Her indstilles det grundlæggende indstillinger for at oprette forbindelse til NBS Nordic.

Bemærk: Valget af NBS Nordic projektet vil blive gemt i selve Revit-filen, så hvis andre åbner denne vil den allerede pege på samme projekt.

• API-key: For at benytte selve integrationen, skal der ved første brug indtastes en API-kode – som herefter gemmes. API-koden findes under din profil på NBS Nordic. Tryk på "Log In" for at teste om din API-key virker.
  • Project: Her vælges det projekt som du ønsker at integrere med.
  • Last Synced: Her vises hvornår modellen sidst er synkroniseret med NBS Nordic.
  • Dialog: Promt On duplicate Type afgøre om addin skal spørger om du ønsker at linke til NBS, når du duplikere en type i Revit.

Til sidst trykkes OK for at gemme indstillingerne. Du kan bruge modellen sammen med NBS Nordic.

Additional sync features

Her indstilles hvilke yderlige indstillinger du ønsker for projektet.  Vi har valgt, at du bestemmer hvad der nødvendigt, da alle forespørgsler til Revit's database tager tid. Langt de fleste indstillinger vil have en minimal indflydelse på load tider, men særligt "Export gross area and volume", kan forlænge synkroniseringstiderne betragteligt. Det skal nævnes, at det vil være minimalt i forhold til at skulle lave de samme udregninger manulet!

• Load/reload Keynote file automatically?: Vil du automatisk indlæse en keynote fil med bygningsdele fra NBS Nordic efter hver synkronisering. Klassifikationskoden vil også blive gemt i “Keynote” parameteret ved nye tilknytninger til bygningsdele.
  • Save classification code to stadadized parameters: Vil du gemme klassifikationskoden i de rette parametre, såfremt den valgt klassifikation for projektet indeholder CCS eller BIM7AA i navnet . Se "Hvordan vi understøtter CCS og BIM7AA" for yderlige vejledning.
  • Updating type names with the following structure: Vil gemme omdøbe typer i modellen efter de valgte  omdøb parametre.
  • Set IfcExportAs[Type] and IfcExportAs based on classification: Denne funktion vil sætte værdien for de to parametre IfcExportAs[Type] and IfcExportAs, som bruges til at overstyre Revit kategorier ved eksport til IFC. Værdien sættes baseret på klassifikationskoden.

For vejledning i brugen af den to parametre hvenvises til Molio og Autodesks guid om IFC-eksport.

Export settings

Her indstilles hvilke yderlige indstillinger du ønsker for projektet.  Vi har valgt, at du bestemmer hvad der nødvendigt, da alle forespørgsler til Revit's database tager tid. Langt de fleste indstillinger vil have en minimal indflydelse på load tider, men særligt "Export gross area and volume", kan forlænge synkroniseringstiderne betragteligt. Det skal nævnes, at det vil være minimalt i forhold til at skulle lave de samme udregninger manulet!

• Export Rooms, Spaces, HVAC zones, Areas and Mass: Synkroniseringen vil medtage 2D-elementer som rum, masser osv. Kan højne synkroniseringstiden.
  • Export Schedules?: Vil automatisk synkronisere alle skemaer i Revit-modellen som starter med navnet “NBSNordic”.Se "Sync Schedule fra Revit" for yderlige vejledning.
  • Export gross area and volume: Udregner og sender brutto mængder (fx areal uden dørhuller) med til NBS Nordic på de elementer som kan have “hosts” (vægge, gulve, tage osv.). Beregning af brutto arealer kan tage lang tid. Det er ikke så nemt som det kan lyde. Dette er også grunde til at Revit ikke selv kan beregne det. For at beregningen også fungere på store projektet, har vi valgt en metode som er simpel og har sine begrænsninger. Objekter der fratrækkes skal væres "hosted" i fx væggen og huller tegnet via "edit profile" vil ikke blive fratrukket. Det vil bl.a. sige at et ventilationsrør ikke fratrækkes, medmindre der tegnes et "tomt" vindue/void rundt om røret. Ligeledes vil et hul der opført fra en væge en anden via join ikke blive fratrukket.
  • Export only elements form Main and all primary design option: Vil gøre at eksporten ikke eksportere designoptions, der ikke er primære.
  • Use specific 3d view for Syncnow export: Vil gøre at eksporten kun indeholder alle synlige ellementer fra det valgte view.

Manage parameters

Efter du har valgte et projekt og gemt indstillingerne, vil du så en ekstra knap under settings kaldet. "Manage parameters".

Manage Parameters (kun synlig, hvis projekt er valgt): Åbner indstillinger for de valgfrie-parameter NBS Nordic benytter.

• Type parameters: Her kan du til føje eller fjerne type-parametre oprettet af NBS Nordic.
  • Instance parameters: Her kan du til føje eller fjerne instans-parametre oprettet af NBS Nordic.
  • Extra parameters: Her kan du tilknytte ekstra felter fra bygningsdelsoversigten til et parameter i Revit. (skal være type og tekst)