Kom godt i gang med NBS Nordic

For at sikre dig den bedst mulige opstart på NBS Nordic har vi sammensat denne artikel. Her vil vi guide dig i gennem de trin, som du typisk vil skulle gennemgå når du skal i gang med at bruge NBS Nordic platformen.

4 nemme trin til at komme godt i gang:

1. trin - Oprettelse af bruger og virksomhed

Det er muligt, at oprette dig på flere måder, når du opretter dig som bruger på NBS Nordic. Skulle din virksomhed allerede være oprettet i systemet så se med nedenfor. Er din virksomhed ikke allerede en del af NBS Nordic, så skal du følge denne vejledning "Virksomhed er ikke oprettet før"

Virksomheden er allerede oprettet:

Du kan oprette dig som bruger på to måder, i tilfælde af, at din virksomhed allerede findes på NBS Nordic platformen. 

 Du kan bede en kollega som har en bruger om at sende dig en invitation på mail (Fra NBS Nordic platformen) Dette kan de gøre fordi de har et virksomheds-admin. Du kan henvise til denne vejledning, om hvordan han/hun gør: Invitér ansatte til din virksomhed

Du vil herefter modtage en invitationen til virksomheden på mail. I denne er et link, som du skal bruge for at oprette dig som bruger og herefter blive tilknyttet til virksomheden. Fordelen ved at være i samme virksomheden, er at man deler samme bibliotek.

Derudover kan du fordi at oprette dig som bruger med dit firma/domæne og findes virksomheden allerede i NBS Nordic platformen så vil den automatisk koble dig op som en del af denne virksomhed. 

Virksomhed er ikke oprettet før:

Er du og virksomheden derimod ikke allerede oprettet, skal du i stedet følge denne proces:

1
Gå til oprettelsesformularen hér.
2
Udfyld alle felterne og klik på " Opret mig".
3
Du skulle nu modtage en aktiveringsmail, hvori der er et link du skal trykke på.
Hvis du ikke modtager denne mail indenfor 5 minutter, anbefaler vi dig at tjekke din spam-mappe/uønsket post i din mailboks. Du kan også vælge at få gensendt mailen.

Den person som opretter virksomheden, vil automatisk få tildelt rollen Super-virksomhedsadmin, og har dermed rettigheder til at invitere andre brugere ind i virksomheden.

Er du studerende? Så anbefaler vi i stedet at du følger denne guide.


2. trin - Oprettelse af projekt

I NBS Nordic arbejder man hovedsageligt projektbaseret. Det anbefales derfor, enten at oprette et nyt projekt, eller blive inviteret ind i et eksisterende:

Oprettelse af nyt projekt

Når du er logget ind på NBS Nordic, har du nu mulighed for at oprette nye projekter. Som helt ny virksomhed, kan man oprette sit første projekt gratis. Du kan se mere om pakker og priser hér.

For at oprette et nyt projekt skal du følge disse få simple trin:

1
Klik på knappen " Opret nyt projekt"
2
Udfyld de ønskede felter:

Felterne Projektnavn og Klassifikationssystem er obligatoriske. 

3

Nederst i boksen ses knappen "Opret projektet". Klik på den for at oprette dit første projekt.  

Invitation til eksisterende projekt:

Alle brugere kan blive inviteret ind i et projekt - også selvom de ikke er fra samme virksomhed. Det eneste krav til denne funktion er, at den inviterede bruger skal have en aktiv bruger på NBS Nordic platformen i forvejen. Det vil sige, at du kan ikke invitere en ind i et projekt, som ikke allerede er bruger på NBS Nordic.

For at kunne sende en invitation kræver det en bestemt admin adgang, og den ses nedenfor:

Projektadmin er den eneste rolle, som kan sende invitationer til andre brugere.

Gå ind på det projekt, hvor du ønsker at invitere til - og følg herefter nedenstående trin:

1
Gå til modulet Medlemmer:

2
Tryk på knappen Send invitation til projektet:

3
I feltet indtaster du brugerens e-mail og klikker på " Send invitation", for at sende invitationen:

4
Den inviterede bruger vil nu modtage en notifikation på sin NBS Nordic bruger og e-mail med invitationen. Herefter skal man logge ind for at kunne godkende invitationen.

Se mere hvordan du administrerer eller gensender en invitation hér.

Fri leg: Som ny bruger vil der automatisk blive oprettet et projektet med navnet Projekt Eksempel. I dette projekt er der udover eksempler på indhold også fri adgang til alle moduler, så du selv kan afprøve og teste ting af.


3. trin - Oprettelse af bygningsdele

For at få mest værdi ud af NBS Nordic er det næsten et must at kende til modulet Bygningsdele. Bygningsdelene er et omdrejningspunkt for næsten al data og kilden til den røde tråd.

En bygningsdel kan oprettes på 3 forskellige måder:

  • Fra bunden (Gennemgås længere nede).
  • Fra biblioteket.
  • Fra Modeldata-modulet.

Som ny bruger vil man typisk oprette sine bygningsdele helt fra bunden. Det gør man på følgende måde:

1
I dit projekt gå til modulet " Bygningsdele":

2
Her trykker du på " Opret ny bygningsdel":
 

3
Her efter dukker der en boks op "opret ny bygningsdel i Demo". Denne skal udfyldes med de ønskede felter:

Feltet "Navn" er obligatorisk. 

4

Til sidst trykkes på "Opret bygningsdel" for at gemme og oprette din første bygningsdel i projektet.

Du kan læse mere om bygningsdelsmodulet hér.

Hvis du har adgang til de andre moduler, kan du også prøve at oprette et dokument og oprette en tilbudsliste.


4. trin - Revit integrationen

Vi har forskellige integrationer til NBS Nordic, men den klart mest anvendte integrationen er til Revit. Via det gratis add-in kan man bl.a. overføre klassifikationskoder, trække mængder ud af modellen, synkronisere parametre/egenskaber og meget mere.

Hvis du allerede har adgang til - eller har en bruger i Revit i dag - så vil det være muligt at komme i gang med integrationen således: 

1
For at downloade den seneste version af addin'et skal du gå til denne side: https://www.nbsnordic.dk/downloads
2
På denne side trykker du på " DOWNLOAD "ud for Autodesk Revit for at hente installationsfilen. Når filen er hentet åbnes den og du skal blot følge installationsguiden:

3
Åbn Revit og godkend evt. dialog bokse, som giver det nye add-in adgang. Hvis du herefter ser en NBS Nordic fane vil det sige, at Revit-addin'et er installeret korrekt. Du kan se hvordan det skal se ud på eksemplet nedenfor. 

Ser du derimod ikke den nye NBS Nordic fane være synlig (se eksempel ovenfor) eller oplever du en fejl under installationen, har vi samlet et par artikler, som kan bruges til fejlsøgning: Fejlsøgning i Revit

4
Inden du kan starte synkroniseringen, skal addin'et først vide hvem du er, og hvilket projekt der skal benyttes. Dette gøres under " Settings".
Her indsættes din personlige API-kode i feltet API-key og trykker på " Log In". Dernæst vælges projektet fra NBS Nordic i " Project" og gemmer indstillingerne ved at trykke på " OK" nederst i vinduet:

5
Du er nu klar til at lave din første synkronisering. Dette gøres ved at trykke på " Sync Now" i NBS Nordic panelet:

Herefter vil synkroniseringen gå i gang og vil efter en række trin være færdig. Hvis synkroniseringen er vellykket kan du nu gå til modulet "Modeldata", hvor alle objekter fra din Revit-fil nu vil være tilgængelige.

Tryk hér for at se hvad du ellers kan med Revit integrationen.